Isa & Minigänget – Attacken!

Isa och Minigänget

En superkul bokserie där hästarna pratar

Isa och Minigänget – Attacken! är första boken i en ny hästbokserie för dig som tycker om djur och hästar – inte minst shetlandsponnyer. Är du dessutom extra glad för minishettisar då kommer du säkert tycka om att läsa om Isa och hennes mysiga ponnyvänner. Tre böcker är utgivna och jag, Lotta Hylander, som skriver serien, skriver just nu på den fjärde boken, Stallbästis. Här kan du läsa om Attacken!, den första boken i serien. Bok nummer två heter De ensamma fölen. Den handlar om Krabaten, ett litet halvblodsföl som förlorat sin mamma. Självklart står Minigänget redo att hjälpa honom. Tredje boken är Hjältehästarna. I den får Minigänget en ny vän i polishästen Eddie.

Handling Isa & Minigänget – Attacken!

I första boken om Isa och Minigänget – Attacken! – får de fem ponnystona en hemsk överraskning. De tror att sommaren ska bli lugn och skön och de vill mysa och busa med sina föl i den trygga hagen. Men när plötsligt de vilda djurens ungar i skogen intill börjar försvinna spårlöst blir Isa rädd, tänk om också flockens föl rövas bort? Hur ska hon kunna skydda dem? Isa och hennes vänner måste vara beredda om det kommer en attack.

Provläs Attacken!

Läs några kapitel i Attacken!

Recensioner av Isa & Minigänget – Attacken!

Bibliotekstjänst, BTJ

Attacken! fick högsta betyg 5/5!

Utdrag från recension av Bibliotekstjänst, lektör Ewa Wendt. Publicerad i BTJ-häfte 21, 2018

[…] I boken finns spänning, humor, vänskap och klokskap i en härlig mix. Hästarna står för berättarjaget och det märks att författaren har en unik relation till var och en av dem. […] Ledarstoet Isa har huvudrollen, hon är klok och fin och jobbar för att alla ska må bra i flocken. […] Det här är en sträckläsningsbok och man blir småvarm i hjärtat över sammanhållningen bland djuren. Boken är lättläst och inför varje kapitel finns en söt illustration i form av ett hästhuvud. […] Helhetsbetyg: 5.

 

Boktipset.se

På Boktipset.se skriver “Villivonkan” bland annat detta. Se hela recensionen här.

Isa & Minigänget är en ny ponnyserie med små minishettisar i huvudrollen. Det är en charmig bok där ponnyerna och de andra djuren talar. […]Det är ett lite annorlunda och roligt grepp att det är genom djuren vi får följa allt som händer. Kan tänka mig att barnen som läser boken, uppskattar just det väldigt mycket.[…]

Läsare om Isa & Minigänget – Attacken!

Här hittar du vad några barn (och en mamma), som läst Attacken!, sagt om den.

 Isa och minigänget, barnböcker om hästar

“Spännande bok! Roligt med de andra djuren som också är med i handlingen. Bra med ordlistan i slutet.”

Emma, 13 år

Hästböckerna om isa och minigänget för barn

“En rolig bok, jag gillar att det är hästarna som pratar.”

Hedda, 11 år

Isa och minigänget – Attacken bok av Lotta Hylander

“Väldigt spännande bok. Läste tills vi somnade och Selma kom direkt och ville läsa igen på morgonen.”

Maria, mamma till Selma 7 år

Här hittar du Isa och Minigänget – Attacken!

Boken finns att köpa bland annat på Bokus eller Adlibris.

Izzy and the Mini Gang in English

Izzy and the Mini Gang  – The Attack, is available in English as an e-book. You can find it here. Adlibris.com, Bokus.com, Apple Books, Nextstory and many more.