Isa & Minigänget – Hjältehästarna

Isa och Minigänget – Hjältehästarna

Ny hästbokserie!

Man kan vara häst och så kan man vara minishettis! Så säger Isa, minishetlandsponny och flockledare i böckerna om Isa och Minigänget. Böckerna om Isa och hennes vänner är en ny serie hästböcker. Två böcker är utgivna, och jag Lotta, som skriver serien, jobbar just nu på den tredje: Isa & Minigänget – Hjältehästarna. Bokserien om isa och hennes mysiga vänner är skriven för barn som är cirka 7–13 år, men jag vet många både äldre och yngre som tycker böckerna är roliga och spännande att läsa. Första boken heter Isa & Minigänget – Attacken. Den andra boken i serien heter: Isa & Minigänget – De ensamma fölen. Böckerna är starkt inspirerade av mina egna fyra minishettisar Korint, Tiili, Louisan och Lottie. Ponnyerna har ett eget instagramkonto där du kan följa deras liv på gården i Småland.

 

 

Isa & Minigänget – HJÄLTEHÄSTARNA

Tredje boken om Isa och Minigänget heter Hjältehästarna och kommer ut under våren 2019. I Hjältehästarna flyttar en före detta polishäst in på gården och det väcker många känslor. Ungefär samtidigt får Vera en liten ryttare. Men en dag händer något hemskt. Veras ryttare försvinner spårlöst från gården. Vera blir utom sig av oro och hon känner sig lite skyldig till flickans försvinnande…

 

Barnböcker om hästar – Isa och Minigänget
Lottie är förebild till Bianca i Isa och Minigänget.

Smarta shettisar

I Isa-böckerna är det ponnyerna och deras andra djurvänner som pratar. I serien om Isa och Minigänget får du får också träffa många tvåbeningar som finns i deras liv och som tar väl hand om dem. Ponnyerna är smarta, tuffa och roliga. Tillsammans hittar de på många kul saker. Det finns inte något som de inte kan fixa tillsammans. Deras egna ordspråk är: “Man kan vara häst och så kan man vara minishettis!” Isa och hennes fyrbenta vänner förstår allt som människorna säger. Vissa av dem är duktiga på att lyssna, men oftast så bryr de inte sig så mycket om vad deras matte eller husse säger.