Böckerna

Isa & Minigänget – nu är STJÄRNHÄSTEN ute!

Älskad bokserie – nu är femboken släppt!

Nu är femte boken om Isa och hennes vänner ute. Den heter Stjärnhästen och finns hos alla stora bokhandlare online.
Böckerna Isa och Minigänget är en serie av hästböcker. Om du tycker om hästar och ponnyer (i synnerhet minishettisar) då kommer du gilla att läsa om Isa och hennes vänner i Minigänget. Tre böcker är utgivna, Attacken!,  De ensamma fölen, och Hjältehästarna. Isa och Minigänget är skrivet för barn som är cirka 7–13 år. I varje bok finns en ordlista, som förklarar de hästord som nämns i böckerna. Passa på och lär dig nya hästord i Isas egna ordlista. Den fjärde boken i serien heter Stallbästis och släpptes sommaren 2020. Bläddra i boken!

Smarta shettisar 

I Isa-böckerna är det ponnyerna och deras andra djurvänner som pratar. I hästbokserien om Isa och Minigänget får du får också träffa många tvåbeningar som finns i deras liv och som tar väl hand om dem. Ponnyerna är smarta, tuffa och roliga. Tillsammans hittar de på många kul saker. Det finns inte något som de inte kan fixa tillsammans. Deras egna ordspråk är: “Man kan vara häst och så kan man vara minishettis!” Isa och hennes fyrbenta vänner förstår allt som människorna säger. Vissa av dem är duktiga på att lyssna, men oftast så bryr de inte sig så mycket om vad deras matte eller husse säger.

Isa och Minigänget – de verkliga shettisarna

Under Ponnyerna här på hemsidan kan du läsa mer om de verkliga shettisarna som de nya hästböckerna om Isa och Minigänget handlar om. Hästarna du träffar i böckerna finns nämligen i verkligheten! De bor hemma hos mig, Lotta, som skriver Isa-böckerna. Nästan varje dag hittar mina shetlandsponnyer på något bus, som jag sedan kan fantisera och skriva om. Isa heter i verkligheten Korint. Korint är ett riktigt duktigt ledarsto för flocken och jag har mer än en gång sätt henne hjälpa någon av sina hästkompisar. Korint och flera av hennes vänner träffar du också på Instagram

Köp böckerna

Här kan du köpa hästböckerna om Isa och Minigänget!

Isa-böckerna hittar du hos flera internetbokhandlare som till exempel Bokus, Adlibris, Akademibokhandeln, Cdon

Reportage om Isa & Minigänget i Smålänningen

Besök av tidningen Smålänningen. Se reportaget om böckerna och om Minigänget! Det blev stor bild på första sidan och sedan ett helt uppslag. Korint, Till, Louisan och Lottie var mycket nöjda. Speciellt Korint, som före besöket fick ta en välbehövlig dusch!

Reportage i Allers!

Fint reportage om Isa och Minigänget i Allers nr 31 2019, Sveriges mest lästa veckotidning. Innan jag började skriva böckerna om Isa och hennes vänner var jag chefredaktör på Allers.

Mer om Minigänget i media

Louisan, som är förebild till Vera i böckerna om Minigänget, är glad över reportaget om Isa-böckerna i Svenska Shetlandssällskapets tidning Shetlandsponnyn.

Hjältehästarna var med som boktips i Svenska Ridsportförbundets tidning, Häst & ryttare!

Hjältehästarna i Polistidningen

Boken Isa & Minigänget – Hjältehästarna, är skriven till minne av en verklig polishäst, Eddie, som jobbade på Polisrytteriet i Malmö. Se notis här om boken i Polisens egen tidning.