Isa & Minigänget – De ensamma fölen

Ny hästbokserie!

Man kan vara häst och så kan man vara minishettis! Så säger Isa, minishetlandsponny och flockledare i böckerna om Isa och Minigänget! Isa och Minigänget är en ny serie hästböcker för dig som tycker om hästar, inte minst shetlandsponnyer. Och är du dessutom extra glad för minishettisar då kommer du garanterat att gilla läsa om Isa och hennes vänner. Två böcker är utgivna och jag, Lotta Hylander, som skriver serien, jobbar just nu på den tredje. Första boken heter Isa & Minigänget – Attacken! I den får ponnyerna en varning från de vilda djuren som bor i skogen intill ponnyernas gård. Där i skogen har flera av djurungar försvunnit spårlöst… Isa blir rädd. Tänk om också fölen i Minigängets flock är i fara? Isa och Minigänget är skrivet för barn som är cirka 7–13 år, men jag vet många både äldre och yngre som tyckt att böckerna var roliga. Bok nummer två, som går bra att läsa även om du inte läst nummer ett, heter De ensamma fölen.

Hästböcker för barn. Isa och Minigänget – De ensamma fölen
Andra boken av Isa-böckerna heter De ensamma fölen. Kiri Østergaard Leonard har illustrerat det fina omslaget!

Handling Isa och Minigänget – De ensamma fölen

I bok nummer två av Isa och Minigänget väcks ponnyerna mitt i natten av ett mullrande ljud. En stor hästbuss kör in på gården. Ut ur lastbilen på darriga ben kommer ett ensamt föl. Ponnyerna tittar nyfiket på honom och ser hur ledsen han är. De anar inte att en av dem snart ska få hela sitt liv upp och nervänt.

Samma sommar blir de andra stona i flocken mer och mer irriterade på Zoe. De tycker hon bråkar och är allmänt jobbigt. Men de vet inte att Zoe bär på en förfärlig hemlighet. Zoe känner snart att de andra måste få veta, de behöver förstå vad som hände henne en gång för länge, länge sen…

Provläs Isa & Minigänget – De ensamma fölen

Smygläs! Isa och Minigänget – De ensamma fölen

Leave a Reply