Isa & Minigänget – De ensamma fölen

Isa och Minigänget 

En superkul bokserie där hästarna pratar

Man kan vara häst och så kan man vara minishettis! Så säger Isa, minishetlandsponny och flockledare i böckerna om Isa och Minigänget! Isa och Minigänget är en ny serie hästböcker för dig som tycker om djur och hästar, inte minst shetlandsponnyer. Isa och Minigänget är för barn cirka 7–13 år.

Första boken heter Isa & Minigänget – Attacken! I den får ponnyerna en varning från de vilda djuren som bor i skogen intill ponnyernas gård. Där i skogen har flera av djurungar försvunnit spårlöst… Isa blir rädd. Tänk om också fölen i Minigängets flock är i fara?

De ensamma fölen är andra boken i serien. Tredje boken heter Hjältehästarna.

Hästböcker för barn. Isa och Minigänget – De ensamma fölen
Andra boken av Isa-böckerna heter De ensamma fölen. Kiri Østergaard Leonard har illustrerat det fina omslaget!

Handling Isa och Minigänget – De ensamma fölen

I bok nummer två av Isa och Minigänget väcks ponnyerna mitt i natten av ett mullrande ljud. En stor hästbuss kör in på gården. Ut ur lastbilen på darriga ben kommer ett ensamt föl. Ponnyerna tittar nyfiket på honom och ser hur ledsen han är. De anar inte att en av dem snart ska få hela sitt liv upp och nervänt.

Samma sommar blir de andra stona i flocken mer och mer irriterade på Zoe. De tycker hon bråkar och är allmänt jobbigt. Men de vet inte att Zoe bär på en förfärlig hemlighet. Zoe känner snart att de andra måste få veta, de behöver förstå vad som hände henne en gång för länge, länge sen…

Provläs Isa & Minigänget – De ensamma fölen

Smygläs! Isa och Minigänget – De ensamma fölen

Recensioner om De ensamma fölen

Bibliotekstjänst, BTJ

De ensamma fölen – högsta betyg 5/5!

Utdrag från recension av Bibliotekstjänst, lektör Ewa Wendt. Publicerad i BTJ-häfte 23, 2018

[…]Alla som umgåtts med hästar vet att minishettisar är stora personligheter, men här får läsaren historien bakom som förklarar varför de är som de är. Egentligen är jag inte så mycket för talande djur, men här är det brilliant. De mänskliga dragen hos hästarna, och deras sätt att lösa små och stora problem, får mig som läsare att må så bra.[…] Ett fåtal illustrationer finns och en bra ordlista avslutar. Helhetsbetyg: 5.

Boktipset.se

På Boktipset.se skriver “Villivonkan” bland annat detta. Läs hela recensionen här.

[…]Det här är en riktigt rolig bok, jag småfnissar flera gånger åt deras tokigheter. Det är full action rakt igenom hela boken, vilket gör den spännande att läsa. Boken är en riktig bladvändare för en liten djurälskare. […]
Karaktärerna kom ännu mer till liv i denna bok, det känns som de hittat sina roller ordentligt här. Jag hoppas att Isa, Zoe , Vera och de andra kompisarna kommer få leva livet i fler böcker framöver. Det finns nog fler intressanta historier att berätta ur deras liv!

Vad läsare sagt om Isa och Minigänget – De ensamma fölen

Här hittar du vad några barn (och en ridlärare) som läst böckerna sagt om dem.

Hästböcker för barn Isa och Minigänget – De ensamma fölen

”En jättebra och spännande bok. Den var också välskriven och rolig.”

Ellinore, 13 år

 

Hästbok isa och minigänget, de ensamma fölen. Barnbok

Lagom mycket text att läsa. Vera är min favorit bland ponnyerna.”

Agnes, 9 år

Hästböcker för barn, Isa och Minigänget

“Underbart rolig och spännande bok om smarta små shettisar. Ett mycket bra inslag i boken är ordlistan där man kan lära sig ännu mer om hästvärlden.”

Malin, ridlärare i Helsingborg

Här kan du köpa boken Isa & Minigänget – De ensamma fölen

Böckerna om Isa och hennes roliga kompisar finns hos flera olika nätbokhandlare, till exempel Bokus, Adlibris och Akademibokhandeln.