Om Kiri Østergaard Leonard

Kiri gör de fina teckningarna till Isa-böckerna

Illustratör till hästböckerna isa och Minigänget

Träffa Kiri Østergaard Leonard

Isa-böckernas illustratör heter Kiri Østergaard Leonard. Kiri, som hittills gjort fyra omslag till Isa och Minigänget, är prisbelönt illustratör och konstnär. Kiri växte upp i Danmark, men bor nu i USA. Kiri hämtar mycket inspiration från sin barndom i byn Boeslum. Naturen, de nordiska sagorna, hästarna och djuren hon växte upp med – syns ofta i hennes verk. Kiri älskar djur och hemma i Austin Texas har hon tre katter och två marsvin. På Kiris hemsida och instagramkonto kan du titta fler av henne superfina teckningar och andra spännande projekt som hon arbetar med.

Frågor till Kiri från Isa & Minigängets läsare

Vad är det som gör att du tycker så mycket om hästar?

De är så vänliga ”jättar” som verkligen förstår en. Man kan verkligen knyta an till en häst. Och så är de förstår också väldigt vackra och fina djur.

Har du någon speciell häst som du tycker är nummer ett i ditt liv?

Shettisar! De är verkligen bäst! Min första kärlek var en svart liten shettistjej som hette Musse. Jag tror att det är tack vare henne jag älskar shetlandsponnyer.

När förstod du att du ville bli konstnär/illustratör?

När jag gett upp hoppet om att bli hästtränare, ha ha! Det var en lång väg innan jag blev konstnär. Under en lång tid ville jag bli mycket annat och jag visste inte ens att man kunde bli konstnär som yrke.

Vilket är ditt bästa råd till andra som vill bli konstnär?

Teckna varje dag, även om du egentligen inte vill. Titta på världen runt omkring dig och rita det du ser, även tråkiga saker.

Kiri Leonard – illustratör till Isa och Minigänget
Busiga Zoe är Kiris favorit.
När du illustrerar till Isa och Minigänget, har du fått någon favorit bland ponnyerna?

Jag tycker om dem alla, de har alla så olika personligheter. Men om jag måste välja en, så blir det Zoe.

När du inte tecknar, vad tycker du då om att göra?

Jag hade hästar förut och då älskade jag att rida. Men nu när jag inte längre har mina ponnyer så tycker jag om att spela tv-spel och pyssla trädgården. Då och då gör jag också skulpturer.