Nathalie

Nathalie i Isa och Minigänget

Isa och Minigänget hästböcker av Lotta Hylander

Nathalie, som är född 1996 år gammal, har varit med i flocken under ett par år. Innan hon blev en i Minigänget jobbade hon som sällskapshäst till Calle, en fin dressyrhäst. Nathalie är väldigt modig. När det brann i Calles stall, räddade Nathalie livet på honom. Hon fick ut honom från lågorna, men hennes egen svans fattade eld och än idag har den inte växt ut igen… Den hemska berättelsen är med i Attacken!. Nathalie är ett vackert sto och hon har en ovanlig färg, så kallad isabell. På vintern är hon ljus, nästan vit, men på sommarens blir hennes päls alldeles guldgul. Hon är 79 centimeter hög.

Nathalies bästa minne:

Första gången hon träffade Don Carlos af Warendorf, också kallad Calle. När de möttes tog Calles dressyrkarriär fart på riktigt!

Det värsta Nathalie vet:

Oartiga och ouppfostrade hästar.

 

Tiili/Nathalie i böckerna om Isa och minigänget av Lotta Hylander

Tiili var verklighetens Nathalie

Tiili var förebild till Nathalie i böckerna om Isa och Minigänget. Precis som Nathalie var Tiili vänlig och väluppfostrad. Hon älskade att bli ryktad. Tiili fick många föl och levde sina sista år som pensionär hemma hos Minigängets författare Lotta Hylander. Tilli föddes 1999 och gick bort 2021. Hon var 79 cm hög.