Nathalie

Nathalie i Isa och Minigänget

Isa och Minigänget hästböcker av Lotta Hylander

Nathalie, som är 18 år gammal, har varit med i flocken under ett par år. Innan hon blev en i Minigänget jobbade hon som sällskapshäst till Calle, en fin dressyrhäst. Nathalie är väldigt modig. När det brann i Calles stall, räddade Nathalie livet på honom. Hon fick ut honom från lågorna, men hennes egen svans fattade eld och än idag har den inte växt ut igen… Den hemska berättelsen är med i Attacken!. Nathalie är ett vackert sto och hon har en ovanlig färg, så kallad isabell. På vintern är hon ljus, nästan vit, men på sommarens blir hennes päls alldeles guldgul. Hon är 79 centimeter hög.

Nathalies bästa minne:

Första gången hon träffade Don Carlos af Warendorf, också kallad Calle. När de möttes tog Calles dressyrkarriär fart på riktigt!

Det värsta Nathalie vet:

Oartiga och ouppfostrade hästar.

 

Tiili/Nathalie i böckerna om Isa och minigänget av Lotta Hylander

Tiili är verklighetens Nathalie

Tiili är förebild till Nathalie i böckerna om Isa och Minigänget. Precis som Nathalie är Tiili vänlig och väluppfostrad. Hon älskar att bli ryktad. Tiili har fått många föl och är nu pensionerad. Tilli föddes 1999 och hon är 79 cm hög. Ordet Tiili är finska för ”tegel”. Och Tiili är ofta just tegel-färgad på sommaren.